Poznaj

Nasze Menu

GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

Poniedziałek – nieczynne

Wtorek – Czwartek: 13.00 do 21.00

Piątek – Sobota: 13.00 do 22.00

Niedziela: 13:00 do 21.00

Rosmarino

Przystawki

Burrata z prosciutto crudo

Burrata – włoski ser z mleka czarnych bawolic
wypełniony kremową śmietanką

Focaccia

Parmigiano Reggiano, Rozmaryn, Sól gruboziarnista,
Oliwa extra vergine

Rosmarino

pizza

MARINARA

Pomidory San Marzano D.O.P., Czosnek, Oregano sycylijskie, Oliwa extra vergine

MARGHERITA

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Parmigiano Reggiano, Bazylia, Oliwa extra vergine

’NDUJA

Mozzarella Fior Di Latte, ‘Nduja – miękka, ostra kiełbasa kalabryjska, Czerwona cebula, Parmigiano Reggiano

PROSCIUTTO COTTO

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Prosciutto Cotto – włoska szynka gotowana, Parmigiano Reggiano, Bazylia, Oliwa extra vergine

PEPERONE MARINATO

Mozzarella Fior Di Latte, Spianata Calabra – pikantne włoskie salami, Pieczona papryka z pieca, Parmigiano Reggiano

PROSCIUTTO E FUNGHI

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Prosciutto Cotto – włoska szynka gotowana, Pieczarki, Parmigiano Reggiano, Bazylia, Oliwa extra vergine

BIANCA ROSSA

Mozzarella Fior Di Latte, Gorgonzola dolce D.O.P., Pomidorki truskawkowe, Parmigiano Reggiano

DIAVOLA

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Spianata Calabra – pikantne włoskie salami, Parmigiano Reggiano, Bazylia, Oliwa extra vergine

QUATTRO FORMAGGI

Mozzarella Fior Di Latte, Gorgonzola dolce D.O.P., Parmigiano Reggiano, Ricotta

TROPEA

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Salami Napoli – włoskie łagodne salami, Czerwona cebula, Parmigiano Reggiano,
Bazylia, Oliwa extra vergine

TARTUFATA

Mozzarella Fior Di Latte, Krem truflowy, Parmigiano Reggiano, Pieczarki, Bazylia

ZIO FEDERICO

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Salami Napoli – włoskie łagodne salami, Oliwki Kalamon, Parmigiano Reggiano, Bazylia,
Oliwa extra vergine

VEGETARIANA

Mozzarella Fior Di Latte, Pieczona papryka z pieca, Oliwki Kalamon, Karczochy, Gorgonzola dolce D.O.P., Bazylia

CALZONE

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Spianata Calabra – pikantne włoskie salami, Prosciutto cotto- włoska szynka gotowana,
Ricotta, Parmigiano Reggiano, Bazylia, Oliwa extra vergine

PROSCIUTTO CRUDO

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte,
Po piecu: świeżo krojone Prosciutto Crudo di Parma, Pomidorki truskawkowe, Rukola, Parmiggiano Reggiano, Oliwa extra vergine

CARBONARA

Mozzarella Fior Di Latte, Guanciale, Pecorino Romano D.O.P., Po piecu: konfitowane żółtko, świeży pieprz

BURRINARA

kremowa burrata / oregano sycylijskie/ pomidory San Marzano D.O.P. / pomidorki Datterini/ parmigiano reggiano / czosnek / oliwa z oliwek extra vergine / bazylia

GAMBERI

Krewetki marynowane w miodzie i habanero, Mozzarella Fior Di Latte, Mascarpone, Świeżo siekany szczypior

NONNA MARIA

Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior Di Latte, Salami Napoli – włoskie salami łagodne, Pancetta Arrotolata, Parmigiano Reggiano, Po piecu:
świeżo krojona Bresaola -długodojrzewająca włoska wędlina z polędwicy wołowej i Coppa Stagionata – długodojrzewający karczek wieprzowy, Oliwa truflowa

SALSICCIA E GORGONZOLA

Salsiccia, Gorgonzola, Mozzarella fior di latte, Tymianek

Rosmarino

Oprócz pizzy

Sałatka gruszka

Rukola / Gruszka / Gorgonzola / Orzechy pinii / Granat

Sałatka Burrata

Burrata / Rukola / Pomidorki koktajlowe / Oliwa z oliwek

Chleb

Panuozzo

CICCIO

Podawana na ciepło neapolitańska buła przyrządzona
z długo dojrzewającego ciasta na pizzę.

Napoje

ACQUA NATURALE PLOSE

ACQUA FRIZZANTE PLOSE

BIOSICILIA ARANCIA ROSSA

COCA COLA

COCA COLA ZERO

NEKTARY OWOCOWE

Do wyboru: BRZOSKWINIA, JABŁKO

CRODINO

Desery

Calzoncino z nutellą,
ricottą i pistacjami

Suflet czekoladowy
z gałką lodów i owocami

Affogato al caffé

Lody waniliowe “zatopione” w gorącym espresso


Zamów online

lub zadzwoń +48 515 563 284